5 tips tegen naaimachine-angst

‘Het lijkt mij wel heel leuk om te naaien, maar ik weet niet of ik dat wel kan’. Dit is misschien wel de reactie die ik het vaakst te horen krijg. De angst dat het niet zo mooi wordt als in de winkel is bij veel mensen best groot. Maar deze tips maken het voor jou een stuk makkelijker:

Vraag hulp

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Vraag hulp. Als jij niet weet hoe je naaimachine werkt kan het jou heel veel frustratie besparen als iemand jou kan uitleggen hoe je ermee moet werken.

Begin met een makkelijk project

Verwacht niet dat je in één keer een galajurk of tweedelig pak gaat maken. Maar begin rustig met een kussenhoes, gordijntje, tas of mandje. Je leert op deze manier je naaimachine een beetje kennen. Wil je liever gelijk een kledingstuk maken? Kies dan voor een heel simpel kledingstuk zoals een rok zonder zakken of een hemdje.

Kies voor een katoenen stof

Een stof zonder stretch is het makkelijkst om mee te naaien. Dit kan je dus veel zelfvertrouwen geven.

Gebruik een goede naaimachine

Een slechte naaimachine kan je heel erg demotiveren. Gebruik dus gelijk een goede machine. TIP: als je niet gelijk een naaimachine wilt aanschaffen, bij ons kun je een machine huren. Deze kun je vanaf €2,50 gebruiken tijdens het Naaicafé.

Blijf rustig

Als het even niet wilt lukken, ga dan even iets anders doen en probeer het later nog een keer. Oefening baart kunst 😉

Wist je trouwens dat kleding in de winkel ook heel vaak niet perfect is? Lijnen die niet mooi doorlopen, een naad die een beetje scheef gaat, je ziet het vaak genoeg . Je hoeft de lat voor jezelf niet te hoog te leggen.

Wat zijn jouw tips tegen naaimachine-angst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *