Stoffen kopen in Zeeuws-Vlaanderen. Waar dan?

Op zoek naar leuke stoffen voor je naaiproject? Helaas zijn er in Zeeuws-Vlaanderen geen grote stoffenwinkels. Maar dat is geen enkel probleem. Er is namelijk genoeg keuze in de streek!

In de winkel

Er is helaas geen winkel waar je alle soorten stof kunt kopen. Maar gelukkig zijn er wel nog een aantal winkels met een klein assortiment:

Kwantum – Terneuzen

Bij de kwantum verkopen ze hele leuke (en voordelige) stoffen om mee te naaien. Deze stoffen zijn niet geschikt om kleding mee te maken, maar wel voor leuke kussentjes, mandjes, gordijnen, enz. Twijfel je of je er iets leuks gaat vinden? Het assortiment aan stoffen is ook online te bekijken.

’t Feestbeest – Terneuzen

Wil je zelf aan de slag met verkleedkleren? Bij ’t Feestbeest kun je hier ook stoffen voor kopen.

’t Stoffen Hoedje – Zaamslag

In deze winkel kun je naast tassen en hoedjes ook hele leuke stoffen vinden. Stoffen zijn van hele goede kwaliteit Daarnaast is de eigenaresse is ook heel erg enthousiast en helpt je graag.

Atelier Sanne – Oostburg

Atelier Sanne is een fournituren- en wolwinkel in Oostburg. Op de eerste verdieping heeft ze een klein assortiment aan stoffen. Je vindt hier onder andere stoffen voor baby’s en wat oudere stoffen.

Stoffenwinkel Tina Dyns – Oostburg

Jahaa, we hebben wél een stoffenwinkel in de regio. Helaas wel met een beperkt assortiment. In deze stoffenwinkel vind je voornamelijk stoffen om galajurken mee te maken.

Modecoupon Sint-Niklaas

Een stoffenwinkel om U tegen te zeggen. Je moet er een stukje voor rijden, maar je kunt hier makkelijk een paar uur rond lopen om de perfecte stof te vinden. Succes gegarandeerd.

Veritas Eeklo en Knokke

Bij de Veritas is ook een assortiment met stoffen aanwezig. Je kunt hier ook stoflapjes kopen. Ideaal voor de wat kleinere projectjes. Je kunt de stoffen ook op de website bekijken.

Op de markt

Terneuzen

Op de woensdagmarkt staat het stoffenkraam van Patrick Krant. Ruime keuze en hij geeft je graag advies.

Eeklo en Maldegem

Op de donderdagochtend staat ter hoogte van de Veritas in Eeklo een heel groot stoffenkraam. Hier zijn ook hele leuke stofjes te vinden voor kinderkleding. Ditzelfde marktkraam is ook op maandagmorgen in Maldegem te vinden.

Sas van Gent

Op zoek naar lapjes stof? Ga dan eens naar de weekmarkt op dinsdag in Sas van Gent.

Stoffenmarkt – Hulst

2 keer per jaar is het stoffenmarkt in Hulst. Op de markt vind je heel veel kramen met stof, naaitijdschriften en fournituren. De eerstvolgende markt is op woensdag 1 mei.

 Online

Uiteraard zijn er online heel veel stoffenwinkels te vinden. Het lijstje dat ik hieronder plaats zijn webshops waar ik zelf ervaring mee heb.

Stoffen.net

Dit is misschien wel de online stoffenwinkel met het allergrootste assortiment. Fijne prijzen en fijne stoffen. Het is ook mogelijk om monsters te bestellen zodat je zeker weet dat je een geschikte stof hebt uitgekozen. Nadeel: de levertijd is gemiddeld 1,5 week en de website is enkel per mail te bereiken.

Stoffen-online.nl

Stoffenwinkel met superleuke kinderstoffen. Leuk weetje: ze verkopen hier ook het Zeeuws bont (dat stofje wat je vroeger veel zag in Zeeland).

Destoffenkraam.nl

Ook bij deze website is het mogelijk om monstertjes van de stof te bestellen. Dit maakt het online shoppen een stuk makkelijker. De mensen achter deze website helpen je graag bij het maken van een keuze. Ook een echte aanrader dus.

And last but nog least…

Bij Pluis Design!

Wafelstof, teddystof, tricot, boordstof, katoen, canvas,… we hebben het allemaal. Helaas is het ons nog niet gelukt om het assortiment online te zetten. Maar als je op zoek bent naar een bepaalde stof mag je het me altijd vragen of een kijkje komen nemen! Je bent meer dan welkom.

Waar koop jij je stoffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *